GİRİŞ
Hamd, TEK VÜCUD HÜVİYETİN’de alemlerin her zerresinde Zatıyla kaim ve batın, vücuduyla mevcud, sıfatıyla muhit ve tecelli, esmasıyla malum ve tecelli, kudretiyle fail, fiiliyle zahir, eserleriyle meşhud, batını ile sır olan Allah’a mahsustur.
Salat ve selam Kur’anın nurunu bizlere aktaran Hz. Muhammede, aline, ehli beytine olsun.
Kur’an sırf nurdur. İnsanın hakikatide bu nurla dürülmüştür. Bu nedenle asılları üzere “Kur’an ve insan ikiz kardeştir”. Kardeşliğin hakkına riayet etmek için Kur’anın manalarını yaşama adapte etmek gereklidir. Tasavvuf İslamın özü, Kur’anın konusu ve sünnetin ta kendisidir. Ayetlerle tasavvuf kurallarına göre yorumlar son derece azdır. Kaynağı Kur’an olan tasavvufa böyle eserler verilmiş ancak günümüze son derece az ulaşmıştır. Ayet ve hadislere tasavvuf kuralları ile yorumlar getirilmiş, her kişinin bundan istifade etmesi amaçlanmıştır. Yoksa amacımız Kur’an tefsiri yapmak değildir. Haddimizde değildir. Amacımız ilgililerine bir pencere açmak, Kur’an’dan birer manzara sunmaktır. Tasavvufla Kur’anın manalarından bir damla aktarabilmektir. Her bilenin üzerinde daha iyi bir bilen vardır. Biz bildiğimiz kadarını aktardık. Daha iyi bilenlerin daha güzel eserler vermelerini temenni ederim.
Eserin açığa çıkmasında, her aşamasında emeği geçenlere teşekkür eder, kendilerinin ve geçmişlerine hayır dua edilmesini temenni ederim. Bu kitaptan oluşan manevi hasılayı öncelikle Peygamber Efendimizin, alinin, ehli beytinin, Piran hazeratının, bu yola emeği geçenlerin, Zekiye Annenin ve Terzi Baba ile annem, babam ve tüm müminlerin ruhuna hediye eyledim. Kitabın ilgililerine yeni ufuklar açmasını temenni ederim.
08.08.2013
İLİM KENDİN BİLMEKTİR
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır
Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir
Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eğer Hak bilmez isen
Abes yere gelmektir
Dört kitabın mânâsı
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır
Yiğirmi dokuz hece
Okursun uçtan uca
Sen elif dersin hoca
Mânâsı ne demektir
Yunus Emre der hoca
Gerekse bin var hacca
Hepisinden iyice
Bir gönüle girmektir